Proč nejíme dostatek zeleniny

Proč nejíme  dostatek zeleniny 

Proč vařit zeleninu.

Je letní doba a obchody  a tržnice nabízejí  dostatek různých druhů zeleniny . Ruku na srdce, konzumujeme jí ale dostatečné množství. V dnešním článku si shrneme základní důvody , proč zelenina chybí v našem jídelničku.

           1. Používáme špatnou kvalitu zeleniny.

  1. Řešení: Pokuste se najít ekologicky  pěstovanou  zeleninu, nebo zeleninu pěstovanou ve vaší oblasti, protože je často mnohem lepší než zelenina ze  supermarketů, která se dováží z celého světa. 
  2. 2.  Nekonzumujte zeleninu, dokud není dostatečně       měkká.
  3. Křupavá čerstvá  zelenina může být populární, ale často nemá správnou chuť a nelze z ní získat dostatek minerálů a vitamínů, pouze obsah vlákniny.Řešení: Všechnu zeleninu vařte, dokud není měkká.  Vařená zelenina v páře má velmi dobrý poměr vstřebatelnosti potřebných živin.
  4. 3. Nemáte rádi zeleninu, protože jste zvyklí na těžké potraviny, jako jsou škroby.
  5. Řešení:   Pokud začnete jíst zeleninu budete se lépe cítit a rychle si na tento stav zvyknete. Bude se vám to líbit a stane se to pro vás nový zvyk.
  6. 4. Nechcete se obtěžovat nákupem zeleniny a pak jí muset vařit. Jinými slovy, jste jen líní.
  7. Řešení:   Uvědomte si, že když si zvyknete, nebude váš nákup trvat déle.  Vaření v páře trvá asi 10 minut nebo i méně. V restauraci můžete jíst také zeleninu, ale musí být dobře vařená, čerstvá a objednávat si  dvojité porce.
  8. 5. Zelenina má pro vás jen neobvyklou chuť.
  9. Řešení:  Obvykle je to proto, že jste zvyklí na sladké nezdravé potraviny.   Vydržte určitou dobu konzumovat zeleninu a váš vkus se změní.   U každého jídla si připravte nějakou vařenou mrkev, květák nebo cibuli.   Tyto druhy zeleniny jsou poměrně sladké a pomohou vám zlepšit celkovou chuť ostatních zelenin.
  10. 6. Máte k zelenině odpor, protože vás rodiče jako dítě nutili zeleninu jíst.
  11. Řešení:   To je realita. I když se to již stalo je čas věci změnit. Naše zdraví za to stojí.
  12.  7. Můj manžel nebo manželka nebo rodiče nejí zeleninu a tak ji ani nevařím a stejně jako oni nekonzumuji.
  13. Řešení: Uvědomte si, jak důležitá je vařená zelenina pro zdraví a léčení.   Vařte a jezte ji,  i když by jste to měli dělat sami.
  14. 8. Nadýmání nebo bolesti břicha. Myslíte, že jste na zeleninu  alergičtí.
  15. Řešení: S největší pravděpodobností máte střevní parazity.   Milióny lidí mají kulaté červy, páskové červy a jiné střevní parazity.Pokud změníte dietu tak, aby obsahovala hodně vařené zeleniny, zbavujete parazity jejich oblíbených jídel.  Tito parazité mohou vylučovat chemikálie, které způsobují nadýmání a bolest břicha a tím vás odrazují od konzumace zeleniny.   Ignorujte to.   Časem budou muset paraziti odejít , protože se pro ně stanete  nevhodný  hostitel.
  16. 9.Nevěříte, že vám konzumace zeleniny pomůže  k  zlepšení  zdraví.
  17. Řešení:   Zelenina poskytuje alkalické rezervní  minerály , vitamíny a další  živiny, kterých má v dnešní době každý člověk nedostatek .
  18. 10. Není lepší používat potravní doplňky?
  19. Řešení: Jelikož je dnešní strava velmi chudá na minerály a  vitamíny ,  je používání kvalitních přírodních doplňků výživy nutností. Tyto produkty však nemohou vyváženou stravu nahradit. Pokud už člověk  z různých  důvodu zeleninu nekonzumuje  v dostatečném množství , určitě bychom doporučili hlavně  kvalitní a přírodní doplňky zn. Nutrilite od společnosti Amway.  Konkrétně doporučujeme:                 Double X nebo Daily ,  Vápník s hořčíkem  a vitamínem D a Nutrilite vlákninu, u dětí pak dětský multivitamín   
Komentáře