Proč nejíme dostatek zeleniny

Je letní doba a obchody a tržnice nabízejí dostatek různých druhů zeleniny . Ruku na srdce, konzumujeme jí ale dostatečné množství. V dnešním článku si shrneme základní důvody , proč zelenina chybí v našem jídelničku.
1. Používáme špatnou kvalitu zeleniny.
- Řešení: Pokuste se najít ekologicky pěstovanou zeleninu, nebo zeleninu pěstovanou ve vaší oblasti, protože je často mnohem lepší než zelenina ze supermarketů, která se dováží z celého světa.
- 2. Nekonzumujte zeleninu, dokud není dostatečně měkká.
- Křupavá čerstvá zelenina může být populární, ale často nemá správnou chuť a nelze z ní získat dostatek minerálů a vitamínů, pouze obsah vlákniny.Řešení: Všechnu zeleninu vařte, dokud není měkká. Vařená zelenina v páře má velmi dobrý poměr vstřebatelnosti potřebných živin.
- 3. Nemáte rádi zeleninu, protože jste zvyklí na těžké potraviny, jako jsou škroby.
- Řešení: Pokud začnete jíst zeleninu budete se lépe cítit a rychle si na tento stav zvyknete. Bude se vám to líbit a stane se to pro vás nový zvyk.
- 4. Nechcete se obtěžovat nákupem zeleniny a pak jí muset vařit. Jinými slovy, jste jen líní.
- Řešení: Uvědomte si, že když si zvyknete, nebude váš nákup trvat déle. Vaření v páře trvá asi 10 minut nebo i méně. V restauraci můžete jíst také zeleninu, ale musí být dobře vařená, čerstvá a objednávat si dvojité porce.
- 5. Zelenina má pro vás jen neobvyklou chuť.
- Řešení: Obvykle je to proto, že jste zvyklí na sladké nezdravé potraviny. Vydržte určitou dobu konzumovat zeleninu a váš vkus se změní. U každého jídla si připravte nějakou vařenou mrkev, květák nebo cibuli. Tyto druhy zeleniny jsou poměrně sladké a pomohou vám zlepšit celkovou chuť ostatních zelenin.
- 6. Máte k zelenině odpor, protože vás rodiče jako dítě nutili zeleninu jíst.
- Řešení: To je realita. I když se to již stalo je čas věci změnit. Naše zdraví za to stojí.
- 7. Můj manžel nebo manželka nebo rodiče nejí zeleninu a tak ji ani nevařím a stejně jako oni nekonzumuji.
- Řešení: Uvědomte si, jak důležitá je vařená zelenina pro zdraví a léčení. Vařte a jezte ji, i když by jste to měli dělat sami.
- 8. Nadýmání nebo bolesti břicha. Myslíte, že jste na zeleninu alergičtí.
- Řešení: S největší pravděpodobností máte střevní parazity. Milióny lidí mají kulaté červy, páskové červy a jiné střevní parazity.Pokud změníte dietu tak, aby obsahovala hodně vařené zeleniny, zbavujete parazity jejich oblíbených jídel. Tito parazité mohou vylučovat chemikálie, které způsobují nadýmání a bolest břicha a tím vás odrazují od konzumace zeleniny. Ignorujte to. Časem budou muset paraziti odejít , protože se pro ně stanete nevhodný hostitel.
- 9.Nevěříte, že vám konzumace zeleniny pomůže k zlepšení zdraví.
- Řešení: Zelenina poskytuje alkalické rezervní minerály , vitamíny a další živiny, kterých má v dnešní době každý člověk nedostatek .
- 10. Není lepší používat potravní doplňky?
- Řešení: Jelikož je dnešní strava velmi chudá na minerály a vitamíny , je používání kvalitních přírodních doplňků výživy nutností. Tyto produkty však nemohou vyváženou stravu nahradit. Pokud už člověk z různých důvodu zeleninu nekonzumuje v dostatečném množství , určitě bychom doporučili hlavně kvalitní a přírodní doplňky zn. Nutrilite od společnosti Amway. Konkrétně doporučujeme: Double X nebo Daily , Vápník s hořčíkem a vitamínem D a Nutrilite vlákninu, u dětí pak dětský multivitamín