Alergie,ekzémy a analýza z vlasů

Alergie,ekzémy a vlasová analýza

stock-photo-allergy-food-concept-food-on-wooden-table-244665391

 

Mnoho lidí v dnešní přetechnizované době trpí různými přecitlivostmi.U mnoha  lidí se vyvine přecitlivost na různé alergeny jako je prach , pyl,  jídla, chemikálie, kouření a další substance a produkty dnešního prostředí.Jednou možností řešení problémů s alergií je vyhnout se těmto alergenům. To je ale někdy prakticky nemožné. Vyhýbání se škodlivým podnětům  neodstraňuje základní podstatu vzniku alergie

Moderní  vědecké poznatky z oblasti výživy a biochemie jsou nyní schopny poskytnou  významné informace co  způsobuje přecitlivělost a problémy s řešením těchto příčin. Když se odstraní  základní příčina  odstraní se i alergie a dochází k regeneraci těla a zdravotního stavu

 

Alergie jako obranný mechanismus.

 

S řadou zdravotních problému , které způsobují alergie  často přehlédneme možnou protihodnotu alergické reakce. Úkaz přecitlivělosti je odezva těla ,abychom si všimli narušení celkové integrity v organismu.. Alergické reakce ukazují na schopnost těla reagovat na toto nesprávné narušení integrity a je to v podstatě obranná reakce    Mnoho lidí žijících v oblastech s znečištěným ovzduším  trpí přecitlivělostmi, které nejsou ničím jiným než voláním organismu po čistém vzduchu..

Alergie , které vyvolává jídlo nám ukazuje čeho se máme vyvarovat , tak aby  v našem těle nedošlo k nerovnováze chemických pochodů a reakcí. To samé můžeme říci o pylech a alergiích na různé chemické látky.

Pokud člověk lečí alergie různými  kortizony, nebo podobnými preparáty, často  se později vyvinou z této alergie podstatně  vážnější choroby. Proto se nesnažíme odstranit  příznak ,ale hledáme  základní důvod biochemické nerovnováhy ,která  alergii,či ekzémy způsobuje.

 

Náš přístup k odstranění alergie a ekzémů je  mobilizovat oslabený organismus , který není schopný  vyrovnat se s velkým tlakem  negativních vlivů.

 

Adrenální nedostatečnost jako příčina alergie a ekzémů.

 

Vaše nadledvinky jsou dvě žlázy  velikosti mandle, které jsou umístěny v horní části ledvin. Nadledvinky produkují různé hormony, včetně kortizolu (to je protizánětlivý hormon), který  má za úkol  předcházet alergickým reakcím a ekzémům. Normálně, kdy  je člověk vystaven některým nepříznivým vlivům , zvyšuje se  výroba  těchto protizánětlivých hormonů, které  předejdou alergické  reakci.

Nejvíce lidí trpí alergií ,protože  nejsou schopni  produkovat dostatečné množství hormonů ,které vznikají v  nadledvinkách. Často  je  to problém chronický a stav se  zhorší  když je osoba  unavená, nebo pod tlakem.

Nadledvinková nedostatečnost je hlavní příčina přecitlivělostí na pyl, prach, zeminy, zvířecí chlupy , jídla a  chemické látky z  prostředí..

Nadledvinkovou nedostatečnost-způsobující alergii dobře poznáme z minerální  analýzy vlasů.. Zpravidla  jsou u takto postižených lidí  velmi nízké hodnoty sodíku a draslíku. V mnoha případech, poměr sodíku a draslíku  je také nízký (méně než 2.50:1),  což ukazuje  na nedostatečnou  funkci nadledvinek.

Přesná příčina nadledvinkové nedostatečnosti může být v důsledku následující kombinace :

  • výživný -vyčerpané nadledvinky.
  • nedostatečná stimulace nadledvinek žlázou hypofýzy.
  • nepřiměřený transport a použití nadledvinkových hormonů.

 

Léčba alergie zahrnuje zlepšení biochemické nerovnováhy.

 

Nadledvinky specificky potřebují vitamíny , C a E, mangan, měď, kyselinu pantotenovou a zvláštní amino- kyseliny,tak aby optimálně  fungovaly.  Nedostatek, nebo pasivní bilance těchto základních živin,  toxické substance které blokují  normální fyziologické fungování, zasahují do syntézy a adekvátního vyměšování nadledvinkových hormonů. Při stresujícím  životním stylu ,  jsou zvýšené nároky na tyto základní živiny.

Výživné opatření  způsobuje příjem  dodatečného  množství potřebných  živin pro funkci nadledvinek a zároveň způsobí vylučování toxických látek a těžkých kovů. Tím se nadledvinky  dostanou do požadované optimální aktivity.

 

Jestli problém vzniká v úrovni hypofýzy,  vstupují v úvahu další faktory.

Nervová soustava je odpovědná za pobídnutí hypofýzy aby produkovala adrenokortikotropní hormony (ACTH). U mnoha alergických jednotlivců je nervová soustava narušena. Často jedovatost mědi, vyplývající z nadledvinkové nedostatečnosti, je důvodem narušení nervové soustavy. Výživa , život-styl a relaxační program je nutný , aby   si tělo odpočinulo a obnovilo nervovou soustavu   a právě tak  dostalo do  původního stavu adrenální a hypofýzovou  aktivitu.

Nepřiměřená dlouhá cesta   nadledvinkových kortikálních hormonů  z důvodů  velkého množství těžkých kovů  a složitá cesta  přes pouzdro buněčné membrány vyplývá z analýzy vlasů. Tyto  problémy můžeme poznat podle velmi nízkých hodnot sodíku a draslíku spolu s vysokými hodnotami vápníku a hořčíku.  Vápník má za úkol zpevnit integritu buněčné blány, která je propustnější pro buněčné jedy, které zasahují  do životních funkcí  buňky.

 

Histamin, Vysoká buněčná propustnost  a alergie

„Histamin se normálně vyskytuje se ve všech měkkých  tkáních těla.“ V nadměrných množstvích, způsobuje histamin mnoho obecných příznaků spojených s přecitlivělostmi,  jako je kýchání, kopřivky, atd.  Lidé kteří jsou podle analýzy rychlého metabolického typu inklinují k nadměrnému uvolňování histaminu Vysoké histaminové hladiny mohou být  příčinou vzniků alergie.

K správné funkci buněčné propustnosti k vstupu a výstupu potřebných živin je třeba dostatečné množství vápníku.Při nedostatku vápníku spolu s vyšší  hladinou histaminu dochází k rychlému  okysličovaní buněčné blány, která se stává více propustná. Ta to  zvýšená propustnost buněčné blány umožní histaminu opustit buňku a to má za následek zvýšenou alergickou reakci.Tomu lze zabránit dodáním potřebného množství hořčíku a vápníku.    Tento  biochemický typ (rychle spalování) často způsobuje velmi akutní alergické reakce, jako jsou  astmatické záchvaty,zhoršení ekzémů a  podobné alergické  reakce.

Rychlým okysličením se obvykle produkuje  nadměrné množství kortizonu který potom chybí k potlačení alergického zánětu.   Nadbytek histaminu dále pak zhoršuje dosavadní zdravotní stav.

 

Je možné rozpoznat nadměrné množství histaminu-způsobující  alergie z vlasové analýzy?

 

Takto nemocní lidé mají velmi nízké hladiny vápníku a hořčíku, specificky ve vztahu k sodíku a draslíku, které jsou často značně zvýšený nad považovanými normálními protihodnotami. V mnoha případech, poměr sodíku a  draslíku je také nízký a oznamuje nadměrný buněčný katabolismus,což způsobuje zvýšení histaminu.     Suplementy a výživou je potřeba doplnit vápník a hořčík.Další živiny jako je měď musí   být dodány, aby  pomáhaly udržet zásoby  vápníku a hořčíku v těle a zvláště  kostech. Bioflavonoidy jsou užitečné látky k redukování buněčné  křehkosti a zvýšené buněčné membránové propustnosti

Vápník, hořčík a zinek  jsou důležité prvky , které přispívají  k snížení vysokých hodnot histaminu.. Zinek je nutný k uložení histaminu. Nedostatek zinku má za následek propouštění histaminu do buněčné plazmy..

 

Měď jako příčina alergie

Minerály mají mnoho důležitých úkolů v regulaci tělesné chemie. Nejen jsou minerály potřebné pro správnou funkci  žláz s vnitřní sekrekcí, ale jsou nutné pro nervovou soustavu a oběhový systém těla. Jedovaté látky způsobují přemísťování potřebných živin a mají za následek různé metabolické dysfunkce, včetně široké různorodosti alergií..

Výzkumem se zjistilo  že  měď patří k hlavním viníkům vzniku alergie, zvláště ty které jsou spojený s nízkými kortizolovými  hladinami. Nízké kortizolové hladiny mají za následek chronický zánětlivý postup. Alergie  se projevuje, protože je měď v nadbytku odstraňuje vitamin C, kyselinu listovou, zinek a další zásoby živin, které jsou požadovaný hypofýzou a nadledvinkami. Nadbytek  mědi také poškozuje jaterní funkce, má za následek širokou škálu potravních alergií.

Jedovatost mědi  způsobuje  změny hypofýzy-adrenální osy.

Nedostatek   mědi   má často za následek snížení hladiny vápníku, což způsobuje histaminovou alergii..

Množství mědi nelze zjistit z vyšetření krve pouze z analýzy vlasů. Vysokou hladinu mědí indikuje vysoký vápník. Velmi nízkou hladinu mědi  indikuje nízký sodík/ draslík , který signalizuje adrenální vyhoření paliva.

Jídla které způsobují problémy v souvislosti s mědí jsou:

Běžná jídla které mají hodně mědi jsou pšenice, obilí, sójové boby, čokoláda a korýši.

 

Další jedovaté kovy a alergie

Další jedovaté kovy jako olovo, rtuť a kadmium, které jsou v nadměrných množstvích, přispívají k příčině alergie. Je to velmi běžný problém vzniku alergie.    Například, olovo je známé svou schopností přemístit vápník z kosti. Protože vápník je důležitý ve funkcích  centrální nervové soustavy může olovo způsobovat alergii.

Kadmium vytlačuje základní minerál zinek z mnoha kritických enzymových. systémů. Zinek je také stabilizátor centrální nervové soustavy. Zinek je také nepostradatelný pro syntézu bílkovin a normální fungování nadledvinek. Proto, může kadmium způsobit  alergii a může destabilizovat autonomní nervový systém a chybnou funkci  hormonálního vyměšováními nadledvinek a hypofýzy .

Těžké kovy jsou  tím nebezpečnější , že se u nás nedovedou testovat.To lze zjistit pouze z analýzy vlasů.    Odstranění těchto kovů vyžaduje několika měsíční  práci..

Jedovaté kovy mohou být  odstraněný s těla vědeckou výživu.

Současná aplikace  čtyř metod odstranění těžkých kovů:

  • použití antagonistických prvků
  • vitamíny které vážou jedovaté kovy a vylučují je,
  • podpora orgánů vyměšovací soustavy
  • okysličení buněk a dodání energie

 

Jídlo a alergie

 

Minerály v jídlech

Každé jídlo může  obsahovat různé minerály, kterých může být v těle člověka velký nadbytek a ty pak působí na biochemické prostředí organismu. To dokládá   proč jeden člověk nemůže jíst nějaké jídlo a jiný zas jídlo druhé. Alergická citlivost na  jídlo se stává vyšší,když jsou v těle narušeny biochemické vazby.    Například, ryby mají mnoho tuku a mědi. V pomalém metabolickém typu  se zvyšuje hladina mědí v těle Dalším konzumováním se pak zvýší jedovatost mědí a to má za následek alergickou reakci  na snězení ryby..

Jak  je  výše uvedeno, jídla jako melasa, korýši, pšenice, obilí a sója obsahují hodně mědi , která může způsobit přecitlivělost.

Vysoký obsah proteinů ve  stravě snižuje hladiny hořčíku a vápníku, tím se uvolňuje histamin a vzniká alergická reakce..

Obiloviny jsou běžná příčina alergie u  rychlých metabolických  typů  důsledkem čehož se snižují hladiny vápníku, hořčíku a zinku.

Mlékárenské  produkty  vyvolávají alergickou reakci nejen kvůli mléčnému  cukru , který někteří lidé nesnesou ale hlavně kvůli jejich vysokému obsahu  tuku a vápníku. Protože mléko nemá skoro žádný  hořčík, braní se  tělo tomuto faktu    Víno a pivo může způsobit alergii kvůli jejich vysokému obsahu mědi a železa, který je obsažen v kvasinkách.

Jídla obsahující cukr (dokonce ovoce) může způsobit  alergickou reakci  proto že ve střevě začínají přerůstat kvasnice..

 

Chemické přísady v jídlech

Přísady, ochranné prostředky, barviva, pesticidy a stovky ostatních škodlivých substancí jsou přidávány do našich jídel a to způsobuje u citlivých jednotlivců alergické reakce.

 

Zažívací  problémy

Alergie v důsledků přejídání , kdy trávicí systém není schopen zpracovat celý obsah přijaté stravy.   Další příbuzný problém je  důsledku střevní nedostatečnosti.. Nedostatek zinku a dalších základních živin požadovaných pro udržovaní integrity střevní stěny způsobuje nadměrné vytékání toxických substancí ze střev do krve.

 

Jaterní  dysfunkce

alergie může být také důsledkem stavu, kdy játra nejsou schopna detoxikovat určité toxické substance v jídle

 

 

Jídlo alergie testování

 

Nejednodušší metoda  testování  alergie na jídlo  je zjištění vaši klidové tepové frekvence. Pokud se po  jídle  zvýší vaše tepová frekvence o 10 tepů za min. působí toto jídlo alergicky.   

 

 

Alergie a chování

další třída přecitlivělostí je  alergie centrální nervové soustavy .To jsou reakce které škodlivě působí na chování a city    Biochemické mechanismy odpovědné za mozkovou alergie zahrnují;

 

uvolnění nadměrného množství histaminu kvůli zvýšené  úrovni mědi a nedostatku zinku.

 

změny vitaminů a dalších minerálních  hladin v mozku kvůli  nevhodným jídlům, nebo vystavení  mozku působení jedovatých kovů.

 

změny v glykemických hladinách kvůli držení diety, tlak, nebo adrenální nedostatečnost. Mozek je extrémně citlivý pro  nízké a vysoké glykemické hladiny.

 

používání umělých sladidel

 

Ve většině případů alergie centrální nervové soustavy  zjišťujeme , že to způsobuje  bilance mědi . Výzkum potvrdil, že jedovatost mědi způsobuje nedostatek zinku., který může střídavě zvyšovat  hladiny sodíku. Vysoká úroveň sodíku  je střídavě,  odpovědná za mnoho symptomů spojených s mozkovou alergií.

Obecné příznaky mozkové alergie u dětí jsou hyperaktivita, nepořádek a nedostatek soustředění

 

Alergie jako příznak nedostatku energie

Z analýzy vlasů pacienti s nízkým poměrem  sodík/draslík (méně než 2.5:1). Nedostatek energie spojený s nadledvinkovým vyčerpáním.

Alergie je běžná  reakce na energetické  vyčerpání nadledvinek.. Vyčerpané nadledvinky jednoduše nemohou dostatečně doplnit kortikální hormony potřebné k  předcházení alergické reakce.

Další vzor vyplývající s analýzy vlasů je  nedostatek 4. základních minerálů /vápník, hořčík,sodík, draslík/. Na alergii také ukazuje pokud jsou velmi nízké hladiny sodíku 6mg% a draslíku 4mg%  .To signalizuje   prudké adrenální vyčerpání.

Všeobecná výživná doporučení  při alergii

Strava

Vyhnout se  rafinovaným cukrům a uhlovodanům. Přijímání potravy cukru, zvláště ve vnímavých jednotlivcích, také ruší vápník, měď a další minerální hladiny, nakonec způsobení další změny těla chemie.

Uhlovodany  postrádají vlákninu, která slouží k zpomalení  vstřebávání cukrů do krve. Chybí tam také základní stopové prvky, které nutně potřebujeme pro optimální podporu  nadledvinek.    Konzumace jídla podle příslušných metabolických  typu je zvláště důležitá. Pro pomalý typ metabolismu, se musí  vyhýbat tučné stravě. Vyhnout se, nebo omezit mlékárenské produkty je potřebné pro pomalé met.typy. Mlékárenské produkty s vysokým obsahem tuků  zpomalují již pomaly  metabolismus.

 

Výživné doplňky

Bioflavonoidy

tyto živiny se nalézají  v citrusech a dalších jídlech a bylinách, redukují nadměrnou buněčnou propustnost    Zvlášť když se spoji se s vitamíny c a bioflavonoidy může nastat úleva z přecitlivělosti .

kyselina pantotenová

tento -vitamin  třídy (B-5) je nutně potřebný pro  nadledvinky. Dává vysoké dávky kyseliny pantotenová (přibližně 4000 mgs. denně) jsou velmi prospěšné pro jakékoliv alergické poškození, zvláště ta v nadledvinkách(sodík/draslík poměr nízký 2.50/1).

Antioxidanty

tyto zahrnují vitamin C, vitamin E, vitamin A, selen a několik dalších živin. Jedna z jejich funkcí je pomáhat předcházení likvidace volných radikálů

a  snižují únavu  jako vedlejší účinek alergie

Kortizon terapie

Dlouhodobé použití kortizonu je obvykle spojeno s prořídnutím kostí, cukrovkou, narušením  imunitního systému.

Z dlouhodobého hlediska se nejvice osvědčují potravní doplňky

zn. Nutrilite.

 

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *