Vaše střevní mikroflóra

MÁTE SPRÁVNOU  STŘEVNÍ MIKROFLÓRU?

V lidském střevním traktu je velmi složité vnitřní prostředí.   Je plné různých druhů bakterií, které napomáhají k trávení, zabíjí škodlivé nebo patogenní infekce a pomáhají produkovat některé vitamíny a další chemické látky potřebné pro naše zdraví a dlouhý život.   Obecně tomuto komplexu organismů, které žijí v našich střevech říkáme střevní mikroflóra.

Aby střevní trakt správně fungoval, musí obsahovat pouze ideální druhů bakteriálních a houbových organismů. Bohužel  je to dnes velmi vzácné. Lidé mají ve střevech špatné druhů bakterií a kvasinek a tento stav se nazývá střevní dysbióza.

V tomto článku si popíšeme, proč je střevní mikroflóra tak důležitá, jaké jsou příčiny a příznaky nesprávného stavu a také jak snadno opravit  střevní mikroflóru bez nutnosti nákladných testů nebo drahých  produktů.

SPRÁVNÁ  MIKROFLÓRA

Správná nebo také „přátelská“ flóra v lidském střevě zahrnuje bakterie, jako je Lactobacillus acidophilus,  Lactobacillus bifidus i několik dalších méně známých bakterií. Většina lidí buď nemá ve svých střevech žádné z nich, nebo jsou jejich kolonie   příliš malé.   Výrobky, které obsahují  tyto konkrétní organismy se nazývají probiotika. Ostatní produkty , které mohou podporovat růst těchto konkrétních organismů a jsou k dostání v obchodech se zdravou výživou se nazývají prebiotika.

Pokud jsou tyto přátelské bakterie v nízké koncentraci, nebo úplně chybí umožňuje to nesprávným bakteriím  množení  ve střevě. Tyto bakterie brání v trávení potravy, ale mohou také způsobit mnoho dalších příznaků, protože nesprávná flóra produkuje toxiny, které jsou absorbovány do těla. Také, bez nedostatku vlákniny a vitamínů  mohou růst i když  si člověk myslí, že jí zdravou stravu.

NESPRÁVNÁ střevní mikroflóra

Nesprávné flóra zahrnuje mnoho možných druhů bakterií, jako jsou Escherichia coli, obvykle nazývaná E. coli. Nicméně jsou tam doslova stovky jiných bakterií, jako je Streptococcus, staphlycoccus, klostridie a další, které mohou infikovat lidský střevní trakt.

Druhá velmi častá  kvasinková  houba, která žije v lidském zažívacím traktu je Candida albicans, spolu s jinými druhy kvasinek. Tyto kvasinky žijí na cukrech, které jsou často přítomny v přebytku ve střevech lidí a to především díky své stravy, která  obsahuje mnoho jednoduchých cukrů,  komplexních sacharidů ,koláčů, dortů apod.

Mnoho lidí má také určité améby/ měňavky/, Giardia lamblia, parazitické  červy, jako jsou tasemnice či svalovce. Tyto organismy dráždí střeva a ve vzácných případech se dostanou  přes  stěnu střeva a mohou  vstoupit do krevního oběhu a šířit se do celého  těla.

Parazité jsou na celém světě. V mnoha teplých částech světa je parazitární infekce hlavní příčinou onemocnění a smrti. Berou každý rok doslova miliony nevinných životů. Je to velmi smutné, protože tyto infekce jsou snadno potlačitelné a stačila by základní osvěta, lepší hygiena, převařování pitné vody a řádné vaření potravin.

Příčiny NESPRÁVNÉ střevní flóry

  1. Špatný zdravotní stav

V případě, že tělesná chemie  není v rovnováze je velmi obtížné udržet správnou střevní flóru. Nepomůže, pokud si člověk vezme probiotika, jako je Lactobacillus acidophilus, nebo jí každý den jogurt. V případě, že je  minerální bilance a další parametry zdraví nesprávná, pak vnitřní prostředí nepodporuje zdravou střevní flóru a  škodlivé organismy se ve střevech snadno zabydlí.  Proto je důležitá analýza z vlasů, kde se přesně zjistí minerální výživové nedostatky.

 

  1. Nesprávná strava

Často je dnes nejvýznamnější příčinou celkově špatného zdravotního stavu nesprávná strava. Rysy moderní západní stravy, které poškozují střeva a jejich flóru zahrnují:

  1. Yin potraviny, které způsobují nevyvážení a vážně oslabují tělo. To je asi nejhorší dietní chyba, která způsobuje střevní dysbiózu.   Yin potraviny obsahují všechny typy cukrů a sladkostí, včetně veškerého ovoce, ovocné šťávy a dalších sladkých jídel.
  2. Chemikálie, které dráždí střeva. Jídlo samo o sobě může obsahovat rezidua pesticidů, toxické kovy a další jedy. Zpracované potraviny dnes také často obsahují až 100 chemických přísad. Tyto chemikálie zahrnují příchutě, konzervanty , umělá a přírodní sladidla, glutamát sodný, aspartam a doslova stovky dalších. Člověk nikdy neví, jaká je citlivost   trávicího systému na určitou chemickou látku a tak snížení  zatížení potravinářskou chemii na minimum je nejlepší politika pro zdravý zažívací trakt
  3. Syrové potraviny.

Mnoho zdravotních institucí doporučuje jíst syrové potraviny.  Nicméně se  zjistilo, že s výjimkou několika málo syrových    mléčných výrobků, které jsou vynikající a některých  tuků, jako je  rybí olej nebo lněný olej, příliš syrová strava  dráždí střeva.

4. Špinavé  jídlo. To zahrnuje veškeré syrové potraviny. Pokud si  nejste absolutně jisti, že je potravina čistá , umyjte ji  vodou s octem a zabijte parazity a jiné škodlivé organismy.

5.Prázdné kalorické potraviny.

Patří mezi ně bílý chléb, bílá rýže, bílý cukr, sodovka a nejvíce  potraviny v restauracích s rychlým občerstvením. V této stravě chybí vitaminy a minerální látky potřebné pro jejich správné  trávení. V důsledku toho, že se pomalu vyčerpávají zásoby pro tělo potřebných  vitaminů a minerálních látek, tak se zároveň  poškozují i naše střeva.

  1. Problémy s pitnou vodou

Problém s pitím čerstvé pitné vody je také velmi kritický. Většina lidí nemá denně  dostatečné množství čerstvé, čisté vody.  Dospělý člověk potřebuje asi 2-3 litry vody denně.  Voda z vodovodu je ošetřována chlórem  a fluorem a obsahuje řadu toxických látek a také zbytky různých léčiv. Takže, pokud chcete pít kvalitní vodu musíte k tomu použít filtrační zařízení na bázi uhlíku. Nejprodávanější filtr na vodu s nejvíce patenty a účinností je domácí filtr na vodu značky Espring od firmy Amway.  

  1. Yin onemocnění

Primární příčinou je často dieta, která je příliš jin.   To znamená, že strava obsahuje příliš mnoho cukru, ovoce, ovocné šťávy, alkalické vody, nebo syrové potraviny jako jsou například saláty nebo alkohol.

 

  1. Užívání antibiotik

Užívání antibiotik, zejména širokospektrální antibiotika, často ničí střevní flóru. To umožňuje dalším  nepřátelským  bakteriím, virům, kvasinkám  a parazitům růst ve střevním traktu. Lékaři by měli  vždy doporučit po nasazení antibiotik kvalitní probiotika,  jako jsou živé kultury jogurtů , ale jen zřídka tak učiní.

Mnohem horší problém s antibiotiky je, že malé množství zůstává v játrech a jiných orgánech a po celá léta  může škodlivými  účinky působit na  zdraví člověka. Tyto zbytky lze odstranit výživovým programem z analýzy  z vlasů nebo tímto lidovým receptem.

  1. Kortizon

Kortizon a jiné steroidy, jsou velmi škodlivé pro střevní flóru.

  1. Další léčiva

Mohou dráždit a poškodit trávicí trakt.   Patří mezi ně acid-blokátory, léky proti bolesti, protizánětlivé léky, jako je Tylenol a Aleve a stovky dalších.

  1. Přítomnost toxických kovů a jiné minerální nerovnováhy.

Přítomnost příliš velkého množství  rtuti a zejména vysoká  měď má velmi škodlivý vliv na střevní mikroflóru. Některé minerály , jako je např. zinek dovedou vyvolat ochranný účinek. Zinek je dnes v naší stravě velmi často silně deficitní.

  1. Duševní rozrušení a napětí a nesprávné stravovací návyky.

To může vážně ovlivňovat  trávení. Jezte pomalu a důkladně stravu rozžvýkejte. Snažte se být v klidu, nepřejídejte se a oddělte čas na jídlo od práce. Tyto jednoduché návyky mohou  napomáhat  k trávení a vstřebávání  živin a  tím také pomáhají udržet střevní flóru normální a zdravou.

Příznaky špatné  střevní flóry

Zde jsou některé nejčastější příznaky:

  1. páchnoucí stolice. Stolice by neměla zapáchat.
  2. nadýmání a plynatost.
  3. zácpa nebo průjem.
  4. bolesti střev.
  5. Potravinářské citlivosti
  6. Jemné příznaky jako slabost, ospalost po jídle, bolesti hlavy, nebo jiné bolesti nebo jiné příznaky.
  7. Vzhledem k tomu, že střevní trakt je tak složitě a těsně spojen se zbytkem těla, může nesprávná střevní flóra vyvolávat   jakýkoliv  zdravotní  příznak. Nové lékařské studie ukazují, že  choroby jako je například onemocnění  srdce , rakovina, onemocnění ledvin, zubní kaz, artritidy, poruchy v dětství a ještě mnohem více to vše může být v souvislosti s střevní dysbiózou.

Dysbióza a vegetariánství

Někteří lidé tvrdí že se cítí lépe pokud konzumují vegetariánskou stravu. Když odstraní potraviny živočišného  původu  vede to u nich k menšímu  nadýmání, plynatosti a často k pocitu pohody.

Tito lidé potom předpokládají, že vegetariánská strava je pro ně lepší než maso, vejce a mléčné výrobky a podle nich jsou to škodlivé potraviny, které právě způsobují střevní problémy.

Je tomu opravdu tak?

Když střevní mikroflóra obsahuje některé organismy E. coli a člověk jí proteinové potraviny jako maso, vejce nebo sýr,  doslova krmí organismy E.coli . Výsledkem je, že se množí a blokují trávení bílkovin a tyto proteiny začínají ve střevě hnít. To znamená, že jsou zapojeny v jiném chemickém procesu, než je trávení.

Trávení je specifický chemický proces, který rozkládá jídlo odděleně do jeho složek.   To vyžaduje velmi specifické enzymy a střevní flóru ke splnění tohoto náročného úkolu.  Když je flóra  nesprávná, trávení je  nedostatečné.  Místo toho E. coli převede proteiny do vysoce toxických látek, jako jsou indoly, skatol, kadaverin a další látky. To je podstata hniloby ve střevě.

Pokud se jedná o potraviny, které hnijí  ve střevech, produkují  škodlivé chemické látky, které často přímo nebo nepřímo způsobují plynatost, nadýmání, citlivost na potravu, slabost, bolesti hlavy, deprese a mnoho dalších příznaků.

Jednou z odpovědí na hnití ve střevech, je přestat jíst  maso a vejce.   Plynatost a nadýmání odejdou a pacient si myslí, že vegetariánská strava je správná  odpověď.  Nicméně se  zjistilo, že vegetariánská strava není skutečná odpověď. Jedná se o velmi deficitní stravu a po určité době vegetariánská strava  přináší také rizika a obnovení všech funkci trávení a metabolismu trvá několik let. Skutečná odpověď není vegetariánská strava, ale  napravit  flóru střeva, jíst velmi jednoduché kombinace potravin s dostatkem vařené zeleniny  bez ovoce, sladkosti nebo pšenice.

 

Jak jednoduchým způsobem obnovit  střevní flóru/

Cílem obnovení střevní flóry je, aby podmínky ve střevě  byly příznivé pro přátelské bakterie a nepřátelské  pro patogenní a  škodlivé bakterie.   Způsob, jak toho dosáhnout je popsán níže a ve většině případů  bude výborně fungovat:

  1. Balance Within™ Nutrilite™

    Doplněk stravy s obsahem dvou druhů vitaminů skupiny B a dvou kmenů bakterií produkujících kyselinu mléčnou.
    Jak Vám pomůže?
    Nutrilite™ Balance Within™ nabízí Vašemu imunitnímu systému dodatečnou posilu prostřednictvím vitaminů B6 a B9 (kyselina listová), abyste se mohli cítit dobře.

    Podpora imunity.

    Vitaminy B6 a B9 (kyselina listová) přispívají k normální funkci imunitního systému.
    Podpora dobré nálady. Vitaminy B6 a B9 (kyselina listová), často známé jako „vitaminy dobré nálady“, přispívají k normální psychické činnosti.
    Zajišťuje 6 miliard jednotek vědecky řádně zdokumentovaných bakterií produkujících kyselinu mléčnou.
    Lze snadno začlenit do programu dne, protože rychle rozpustný prášek s příjemnou chutí lze nasypat přímo na jazyk, takže ho můžete užít kdykoli a kdekoli.
    Podporuje zdravý životní styl, protože Vašemu imunitnímu systému nabízí dodatečnou posilu s vitaminy B6 a B9 (kyselina listová)**, a doplňuje tak Vaše úsilí o kvalitní stravu, spánek a dostatek pohybu.
    Pomáhá Vám přistupovat ke stravě aktivně a zaměřit se na radost z dobrého zdraví a na péči o něj.

  2. Eliminační dieta                                                                                                                                                                                      Nápojem by měla být především čistá pramenitá voda, nebo pouze voda z vodovodu filtrovaná uhlíkovým filtrem nejlépe značky Espring. Nepijte alespoň hodinu po jídle.

Dospělí potřebují vypít asi 2-3  litry vody denně. Šálek nebo dva slabšího bylinného čaje je také v pořádku, stejně jako jeden šálek  kvalitní kávy . Dále pak 250 až 300 ml mrkvové šťávy je vhodné pro všechny, protože poskytuje  velmi biologicky dostupnou formu vápníku.   Pijte  šťávu  mimo  dobu podávání  hlavních jídel.

Přestaňte  jíst všechny jin potraviny a nápoje.   To znamená, že nakonec odstraníte ze stravy všechny cukry a sladkosti.   Patří mezi ně bílý cukr a produkty z něj , ale také med, javorový sirup, sirup z agáve, většina ovoce, ovocné šťávy a koktejly nebo jiné nápoje s ovocem nebo sladkých potravin v nich.  To také znamená, že snížíte konzumaci alkoholu a posléze ,limonády, zmrzlinu nebo jiné slazené potravinové položky.

Obtížnější je pro některé lidi přestat jíst téměř všechny syrové potraviny.   Syrová strava je velmi jin.   To zahrnuje saláty a dokonce i většinu fermentovaných potravin, protože jsou  stejně tak  jin. Trochu zelí , jogurt nebo sýr jsou  vynikající.

Také se vyhněte  zelenině, která je extrémně jin. Jsou to všechny rajčata, papriky, lilek  , tykve a okurky.

Vyvarujte se dráždidel. Jsou to , některé dráždivé bylinné čaje, ostatní zdroje kofeinu nebo theobrominu, jako je čokoláda a všechny horké koření. Také se vyhněte stolní kuchyňské soli a všem dráždivým kořením. Mořská sůl je na jídlo  vynikající.   Jemné  byliny a koření jsou také vynikající.

Také je třeba  přestat jíst výrobky z vepřového masa, jako je šunka, vepřové maso, vepřové sádlo, slanina a další.   Jedná se o poměrně dráždivé  položky a mohou obsahovat  parazity i když jsou dobře uvařené.

Pšenice není také vhodná a je lepší se jí  vyhnout alespoň po dobu , dokud se střeva léčí.

Tato dieta  uvolňuje, posiluje a léčí střeva , jako nic jiného.

A co  kávové klystýry, jsou vhodné  na zlepšuje trávení a střevní mikroflóry?

Jsou  s nimi bohaté zkušenosti mohou značně urychlit hojení střevního traktu tím, že pomáhají odstranit parazity v tlustém střevě a stimulují tok žluči z jater.

Také pomáhají odstranit toxické kovy a toxické látky z těla a normalizovat játra a slinivku břišní . Kávové  klystýry, samozřejmě, mohou také pomoci se zácpou a odstraňování nečistot z tlustého střeva a celé tělo léčit .

Nutriční program ,který získává pacient ve výsledku analýzy z vlasů velmi dobře řeší potřeby zažívacího ústrojí i eliminaci alergických reakcí na potraviny, tím že řeší konkrétní výživové nedostatky minerálních látek a vitamínů.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *