Letošní léto opravdu přeje všem houbařům. Nejinak je tomu i v lesích okolo Rožnova pod Radhoštěm, kde roste mnoho druhů hub. Procházka lesem pomáhá odbourávat stres a pokud k tomu ještě najdete krásné hřiby, křemenáče či klouzky je tato radost a pohoda ještě větší.
Nasbírat houby je jedna věc, ale je potřeba je i náležitě zpracovat. Obvykle lidé houby zpracovávají jako pokrm. Může to být houbová polévka, omáčka nebo houby všemožně konzervují nebo suší.
Dnes jsem si pro Vás připravil tři recepty z našeho Bodykey programu na hubnutí podle genů .
V tomto on line programu máme přes 3500 receptů, které mají vyvážené složení. To znamená že je v celém pokrmu vyvážené množství bílkovin, tuků a sacharidů. Jídla jsou velmi chutná a příprava je velmi rychlá a jednoduchá. Zvládne to každý.
1.porce
Troubu si předehřejeme na 180° a připravíme si alobal.
Houby očistíme, omyjeme, nakrájíme na drobné kostičky. Lehce podlijeme vodou, přidáme kmín a necháme asi 10 minut podusit.
Mezitím sýr nakrájíme na kostičky. Papriku omyjeme, odkrojíme stopku a vydlabeme zrníčka. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno.
Cibulku přidáme k houbám a dusíme dalších asi 5 minut. Přebytečnou vodu slijeme. Přidáme vejce a zprudka za stálého míchání osmažíme asi 5- 7 minut. Dosolíme dle chuti. Přidáme sýr a dobře promícháme.
Papriky naplníme houbovou směsí a zabalíme do alobalu, aby nám směs nevytekla. Pečeme asi 15- 20 minut.
Podáváme s chlebem.
1.porce
Příprava
Rýži uvaříme dle návodu.
Brokolici omyjeme, osušíme, rozebereme na růžičky a větší kusy pokrájíme. Uvaříme v páře doměkka asi 5-7 minut.
Mezitím houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Šunku nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme najemno.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme šunku a houby, společně restujeme 2-3 minuty. Pak přidáme rýži a brokolici, promícháme a ještě přibližně 2 minuty společně prohříváme. Dle potřeby dochutíme solí.
Podáváme teplé posypané sýrem.
1.porce
Noky uvaříme dle návodu.
Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Houby očistíme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Parmezán nastrouháme najemno.
Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm 2- 3 minuty restujeme. Přidáme česnek, prohříváme ještě asi 1 minutu a přidáme i houby. Dobře promícháme. Mírně podlijeme vodou a vaříme přibližně 6 minut.
Přidáme tymián, odstavíme z vařiče a vmícháme jogurt a tvaroh. Důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Nakonec přidáme sýr a noky. Dobře promícháme a podáváme.