PROČ JSOU SARDINKY JEDNOU Z NEJLEPŠÍCH POTRAVIN

PROČ JSOU  SARDINKY JEDNOU  Z NEJLEPŠÍCH POTRAVIN

Sardinky a zdraví

 

Sardinky jsou velmi malé ryby, které žijí v oceánech světa. Jsou zdravé z následujících důvodů:

 

  1. Mají velmi vysoký obsah omega-3 mastných kyselin

Každý člověk potřebuje více omega-3 mastných kyselin ve své stravě. Vzhledem k tomu , že se používají nadměrně zpracované rostlinné oleje v potravinách a krmení hospodářských zvířat je postaveno na podávání  kukuřice a jiných obilnin než zdravém krmení na pastvě. Sardinky jsou vynikajícím zdrojem vysoce  kvalitních  mastných kyselin Omega 3

Zde je možnost  alternativy  doplňku stravy Omega 3 Nutrilite.

  1. Vysoký obsah vitamínu D3

Zjistilo se , že obecně každý člověk potřebuje více vitaminu D. Slunce ho neposkytuje dost, dokonce i u těch lidí, kteří se rádi opalují a i u těch, kteří žijí v slunných jižních oblastech. Sardinky jsou bohatým zdrojem tohoto velmi důležitého vitaminu.

  1. Nízký obsah rtuti

Malá velikost sardinek znamená, že je zde menší možnost ukládání a hromadění rtuti. Sardinky bez kůže a páteře mají obsah rtuti  až o 50 % menší.  Všechny z větších ryb i losos, mohou mít až tisíckrát větší obsah rtuti ,  než malé sardinky. Maso velkých ryb je sice  výživné, ale častá konzumace může způsobit u člověka ukládání rtuti v těle. To lze bezpečně zjistit v analýze z vlasů.

  1. Vysoký obsah bílkovin

Sardinky poskytují kompletní a vyvážený protein , který je snadno vstřebatelný.

  1. Velmi vysoké hodnoty v RNA a DNA.

Nukleová kyselina je biochemická makromolekulární látka tvořená polynukleotidovým řetězcem, který ve své struktuře uchovává genetickou informaci. Nukleové kyseliny tím určují program činnosti buňky a nepřímo i celého organizmu.

RNA obsahují a jsou zde kombinovány tyto čtyři báze: Cytosin (C), guanin (G), adenin (A) a uracil (U).

Nukleotidy DNA obsahují a v DNA jsou kombinovány tyto čtyři báze: Cytosin (C), guanin (G), adenin (A) a thymin (T).

A právě sardinky jsou bohaté na puriny. Jsou to bílkoviny, které obsahují výše uvedené nukleové kyseliny, které jsou potřebné k obnově tkání.

  1. Vynikající zdroj biologicky využitelných minerálů

Sardinky obsahují mnoho minerálů, mezi nimi, vápník, hořčík, fosfor, selen, zinek a další. Existuje i několik dalších potravin, jako jsou syrové mléčné výrobky, některá vařená zelenina a některé ořechy .

  1. Velmi vysoký obsah koenzymu Q-10

Koenzym Q-10 je velmi důležitá živina, které má  většina lidí velký nedostatek. Je potřebný pro výrobu energie v buňkách a je obzvláště důležitý pro zdravé srdce a mozek. Sardinky patří mezi nejbohatší zdroj potravy v obsahu koenzymu Q-10. Jeho potřeba ještě vzrůstá při jakékoliv chemoterapii a radioterapii ,kdy chrání již tak namáhaný srdeční sval. Značka  Nutrilite vyrábí velmi kvalitní přírodní preparát, kterým stejně tak doplníme chybějící koenzym

  1. Obsahují vnitřnosti

Sardinky se zpracovávají, kdy jsou odstraněny hlavy, ale orgány zůstávají a jsou zdravé. U ostatních větších ryb se k vnitřnostem vůbec nedostaneme. Zvířata, jako jsou medvědi při konzumaci lososa, vědí, že tyto vnitřnosti obsahují mnoho výživných látek. Malá velikost sardinek a jejich orgánů je přijatelná jako denní jídlo.

  1. Sardinky se loví na moři a nejsou chovány v klecích

Většina všech sardinek jsou stále loveny do sítí v moři. To znamená, že se živí tím co se jim  líbí, plavou kde chtějí a jsou mnohem zdravější a čistější než většina ryb, které se dnes prodávají a jsou chovány v klecích. Častokrát takové ryby leží téměř nehybně ve velkém množství v kleci uprostřed vlastních výkalů.

  1. Sardinky pro rozvoj mozkové činnosti

Sardinky jsou jedny z mála potravin na planetě Zemi, které přispívají k zlepšení mozkové činnost a správné imunitní odpovědi organismu.

Další takové potraviny jsou kvalitní vejce a maso, organická modrá a žlutá kukuřice, hořčice , mořské řasy a vařená  zelenina

  1. Nízké náklady a dostupnost

Sardinky jsou oproti jiným mořským rybám relativně levné a velmi dostupné. Je také velmi jednoduchá jejich konzumace , protože je můžeme okamžitě jíst bez tepelných úprav. Konzervované sardinky jsou ve skutečnosti lépe zachovalé a proto čerstvější než většina „čerstvých“ ryb, které jsou přepravovány někdy tisíce kilometrů.

To jsou hlavní důvody proč je potřeba jíst sardinky. Většina dospělé populace potřebuje týdně 3 až 4 plechovky o 100 g.  Takto lze získat dostatek omega-3 mastných kyselin a vitamínu D pro vaše tělo, které tak nutně potřebujeme.

Pokud nejíte dostatek ryb bude zapotřebí používat kvalitní doplňky stravy na doplnění potřebných živin. Tomu nejlépe vyhovují doplňky značky Nutrilite. Preparát Omega splňuje nejlépe potřeby našeho organismu.

Všechny informace v tomto článku jsou pouze pro vzdělávací účely. Nejsou určeny pro diagnostiku, léčbu, předpis nebo léčení nemocí.
Komentáře
  1. puch260 napsal:

    Nerozumím tomu. Jíst nebo ne? Jen vím, že už 1/2 roku si dám večer 80-100g sardinek (měním výrobce, tomato, olej, vlastní šťáva) a je mi líp. Nejsem nemocný, na korona nevěřím(neznám nikoho kdo jej má), je to podle mě jen politika jak Nás ještě víc ovládnout a udělat ještě větší ovce. Jsem kardiak a proto nechodím v létě ven, jelikož se stále potím a ideálni teplota venku je pro Mě 19-21 stupňů a proto zjišťuju jak se dostat k vitamínu D

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *